Han Buhrs

Han Buhrs

Han Buhrs (1955): stem, mengt bestaande en niet bestaande talen, zelfgeschreven liederen, poëzie, krantenknipsels en stem- en keelklanken met geïmproviseerde en gecomponeerde muziek. Hij treedt onder andere op met Rubatong (met Rene van Barneveld, Tatiana Kolleva en Luc Ex), Duo Kitchenette met pianiste Nora Mulder en als solist.

Hij initieerde in het verleden groepen zoals  The Schismatics (‘83-‘97), Nine Tobs/Motobs/Remotobs (‘82-‘87), Sumbur (‘89-‘94), Diftong(‘91-‘95), Gut 3 (2010/11 met Johannes Bauer en Alan Purves). Han was betrokken bij verschillende producties met danser/choreograaf Katrina Brown (1993-2015) en werkte intensief met groepen zoals  Palinckx (mix van rock, hedendaagse muziek en improvisatie; ‘97-‘07) and Luc Houtkamps Pow Ensemble (elektronische muziek; ‘01-‘10). 

Poëzie (zowel gezongen en gelezen) met Trio Jan Klare/Wilbert de Joode/Han Buhrs, Ernst Meister’s werk (in het Duits), met het Doelen Ensemble/Vocaal Lab of Berio’s Labyrinthus (Italiaans) en Alan Ginsberg’s complete Howl (Nederlandse vertalinge) met Palinckx Brothers & Mondriaan Quartet, gastoptredens met zelfgeschreven poëzie met Corrie van Binsbergen en verder De Optocht 2,5 uur lang het gedicht van Toon Tellegen met het Ives Ensemble.