Het Geluid van het Eiland, 4, 5 en 6 september 2015, Zaandam

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op het Zaaneiland in Zaandam is het jubileum van 5 jaar KunstEiland. Facetten van de kunst heeft het feest muzikaal vormgegeven met klassieke muziek van niveau en met volksmuziek en klankcollages die refereren aan het verleden van het Eiland, waar hout uit Scandinavië verwerkt werd.

zeemeermin-Neeltje-Meerman
Mis het niet! Vrijdag avond 4 september rond 20.30 bij het grote grasveld aan het einde van het eiland:  ‘De komst van de Zaanmeermin’, een theatrale voorstelling met verhalen, waterliedjes, hout- en waterklanken, Deense volksmuziek van eilanden op de houtroute, en de mysterieuze Zaanmeermin, die al zingend van verre aankomt.
Op 5 en 6 september is er kunst in vele huizen op het Eiland, en op twee adressen is er klassieke muziek door professionele musici met een verbinding met Zaandam en met eilanden. Zangers Matthijs Mesdag en Caroline Stam, veel gehoorde solisten die aan de overkant van de Zaan wonen, bundelen hun krachten met Zaanse musici Joep van Beijnum, Julia Barnes, Elisabeth Ford, Carolien Heijnen en Mariette Gort.  Singer-songwriter Leonie Meijer en Hajo Sanders http://www.leoniemeijer.com sluiten de middagen op 5 en 6 september met uitvoeringen om 15.30 en 16.30.
Voor het volledige programma zie www.kunsteiland.nl.
Ook is er in Sarema 16 in de hal beneden een bijzondere tentoonstelling van klankcollages en foto’s met hedendaagse houtvlotten en geluiden van oa de werkende houtmolen op de Zaanse Schans. Door Inge Weeda en Nanny Roed Lauridsen gemaakt, in opdracht van Facetten.