Muziek in de Mond

Muziek in de Mond

zondag 22 oktober 2006 Bredero College, Meeuwenlaan 132, 1022 AM Amsterdam

Een concertprogramma rond de gourmand Gioachinno Rossini, met een vier-gangen maaltijd van gerechten als Consommé Verdi en Pêche Melba—bereid en geserveerd door de leerling koks van het Bredero College, onder leiding van docent Branko Belt. Caroline Erkelens, sopraan; Tiziana Pintus en Feyona van Iersel, viool; Julia Barnes, altviool; en Annie Tångberg, cello, trakteerden het publiek op romantische en speelse muziek van Verdi, Rossini, Puccini en Respighi.

Menu, 22 oktober 2006
Amuse ‘Ducasse’
Gedroogde Franse abrikozen en pruimen met blauwe kaas.
(Roger Ducasse, Franse componist, 1873-1954)
*
Petite four ‘Massenet’
Taartje van grijze garnalen, appel, avocado en dille.
(Julles Massenet, Franse componist, 1842-1912)
*
Consommé ‘Verdi’
Een met gember geparfumeerde gevogeltebouillon
met Thaise kruiden.
(Giuseppe Verdi, Italiaanse componist, 1813-1901)
*
Filet de boeuf ‘Rossini’
Ossenhaasreepjes met truffelsalsa, eendenlever en madeirasaus
geserveerd op een aardappel-knolselderijmousseline
(Gioacchino Rossini, Italiaanse componist, 1792-1868)
*
Pêche Melba
Vanilleroomijs met gepocheerde perzik, frambozencoulis
en amandeltjes
(Nellie Melba, Australische operadiva, 1861-1931)

Concertprogramma ‘Muziek in de Mond’

overture ‘Barbiere di Siviglia’,
(Gioacchino Rossini, 1792-1868, arr.Fabrizio Ferrari)
*
‘Crisantemi’, strijkkwartet
(Giacommo Puccini, 1858-1924)
*
‘Madam’s 3 Callers’ voor sopraan en cello
(Betty Roe, 1930  tekst, Langston Hughes)
*
‘Il Tramonto’, poemetto lirico, sopraan en strijkkwartet
(Ottorino Respighi, 1879-1936)
*
overture ‘La Traviata’
(Giuseppe Verdi, 1813-1901, arr. J. Nurse)
*
Cavatina, ‘Una voce poco fa…’ aria uit
‘Il Barbiere di Siviglia’
arr. Wissing & Van Eck, september 2006