Komende projecten

Samenstromen

6 april 2013: Spreekkoor SamenStromen en zangkoor Wat er stroomt, door componisten/dirigenten Nanny Roed Lauridsen, Felicity Provan en Claudia Rumondor. lees meer

Random Acts 2013

Facetten duikt dit jaar op verschillende plekken op.

Inmiddels is er één geweest:
Random Act 1: Words and tones for You, you and me. 12 januari. Gallery 9, Keizersgracht 548

Hilde Kaizer, klarinet
Julia Barnes, altviool
Julia Henneman, stem en akkoordeon

Kunstenaars van Gallery 9

You

Op uitnodiging van Gallery 9 presenteerden wij nieuwe en bestaande composities voor passief en actief publiek.  Ter viering van de heropening van Gallery 9 op een nieuw adres. Woorden van Lao Tse en Fred Portegies Zwart, muziek van Julia Henneman, J.S. Bach, Rebecca Clarke en Julia Barnes.

SamenStromen
deel drie in het regionale verbindingsproject Hemelwater en grondtonen

Het water dat stroomt langs je dagelijkse route, hier het IJ, verderop de Zaan. Wat heb je ermee? Facetten stelde deze vraag in 2011, en kreeg ontroerende antwoorden.
De Zaan is: ‘Een levensader’, ‘Rust’ ‘Getting deeper’, ‘Mijn thuishaven’. In mei 2011 hebben Zaankanters hun woorden over de Zaan in versierde zwerfflessen gestopt, om ze stroomafwaarts te versturen naar Amsterdam Noord, waar dichter Floor Buschenhenke de waterwoorden in ontvangst nam.
Floor en andere dichters zetten ze om in nieuwe boodschappen voor wandelaars, die op 1 en 2 oktober 2011 met een routeboek in hand, kwamen speuren naar hun eigen waarneming van de klanken en uitzichten langs de noordelijke oever van het IJ. Er kwam een nieuwe stroom van woorden over het IJ op gang: ‘De golf in de stroom die mij thuis brengt’, ‘Gevoel van ruimte, lekker vrij’, ‘Verbinding’, ’Mijn broodwinnerij’.
Met de klanken van stemmen van deelnemers en de onderwater klanken van het IJ maakt Nanny Roed Lauridsen een geluidsverslag van het project.

SamenStromen wordt een serie van ontmoetingen tussen toeschouwers en uitvoerende groepen langs het traject van het water: amateur koor Times and Tides uit Amsterdam (noord), het Zaans Kamerkoor, amateur en professionele dichters uit Tuindorp Oostzaan, muziek leerlingen uit Amsterdam-Noord,  musici en basisschool kinderen die samen in de prachtwijk Poelenburg meedoen aan het project Muziek maakt school.
Allemaal met een eigen bijdrage die in meerdere performances water uitmondt, welke samenstromen in een einduitvoering. En daar komt muziek uit voort!

Datum: juni 2012, tijdens de Week van de Amateurkunst.